Találatok szűrése (22)
Szabadszavas
Ár szerint
Dátum szerint (Indulási időpontok)
Országrészek
Utazás módja
Programhossz
Szálláskategória
Ellátás
Utazás típusa
Lista nézet Táblázatos nézet

Bosznia-Hercegovina a Balkán, egyszersmind a jugoszláv utódállamok egyik legszínesebb országa. Ez nem meglepő, ha figyelembe vesszük, hogy valójában két, egymáshoz lazábban-szorosabban kapcsolódó területi / kulturális egység, a Bosznia-hercegovinai Föderáció és a Szerb Köztársaság összefonódásáról van szó, ami máig nemzetközi ellenőrzés alatt áll. A helyzetet tovább bonyolítja a balkáni háború megannyi öröksége, valamint az egymás mellett élő szerb, horvát és bosnyák etnikumok közötti feszültségek.

Turisztikai szempontból azonban egyre népszerűbb célpont, köszönhetően az ország természeti szépségének, és a vendégszeretetnek, és nem utolsó sorban a viszonylagos olcsóságnak.

Ezen a vidéken szinte minden történelmi korszak nyomott hagyott, így római kori emlékeket ugyanúgy találni itt, mint az Oszmán Birodalom nyomait - többek között a mostani főváros Szarajevó, és az ország legfőbb turisztikai vonzerejének számító Mostar városa is ekkor épült. Ez utóbbi település gyönyörű óvárosáról és a Neretva folyón átívelő, épitészeti bravúrnak is beillő Öreg hídról híres. De a mindenhol a látóterünkben lévő csodás hegyek, vagy a folyóra épült derviskolostorok legalább ennyire izgalmas látnivalók.

 

Időjárás

Az ország éghajlata mérsékelt kontinentális, forró nyarak és hideg telek váltják egymást. A magasabban fekvő területeken ettől valamelyest eltér a klíma, itt rövid, hűvös nyarak és igen kemény telek a jellemzőek. Az ország déli és nem túl kiterjedt tengerparti területein a téli időszak esős, enyhe.

 

Diplomáciai képviselet:

Magyar Nagykövetség Szarajevóban

Cím:
71000 Sarajevo, Splitska u. 2.

Előhívó:
00-387-33

Telefon:

205-302
216-512

Ügyelet:

00-387-63-895-639

Fax:

268-930

E-mail:
mission.sjj@mfa.gov.hu
Honlap:
www.mfa.gov.hu/emb/sarajevo

Rendkívüli és meghatalmazott nagykövet:
Négyesi József

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!