Találatok szűrése (14)
Szabadszavas
Ár szerint
Dátum szerint (Indulási időpontok)
Utazás módja
Programhossz
Szálláskategória
Ellátás
Utazás típusa
Lista nézet Táblázatos nézet

Főváros: Pretoria

Időeltolódás: + 1 óra

Elektromosság: 
Az elektromos áram 220/230 Volt, a konnektor eltér az itthonitól, ezért az otthonról hozott elektromos készülékek használata csak adapterre oldható meg

Pénznem: 
Rand. Az ismertebb nemzetközi valutákat országszerte váltják a legtöbb szállodában van pénzváltási lehetőség. A legtöbb helyen elfogadják a hitelkártyát. 

Egészségügyi előírások: 
Védőoltásra nincs szükség. A vezetékes víz országszerte jó minőségű és fogyasztásra messzemenően alkalmas. Palackozott víz is kapható a turisták által látogatott helyek többségén.

Hivatalos nyelv: 
Dél-Afrikában 11 hivatalos nyelv léteik: afrikaans, angol, ndebele, északi sotho, déli sotho, svázi, tsongo, tswana, venda, xhosa és a zulu. Az angolul beszélő turistának semmi gondja nem lehet a látogatása során.

Telefon: 
Dél-Afrika előhívószáma: 00 27, 
Magyarország hívása: 0936

Időjárás: 
Dél-Afrikában az évszakok pont fordítva vannak, mint Európában. Novembertől februárig a leghosszabbak a nappalok, ebből a szempontból az ottani november a mi májusunknak felel meg, az ottani február pedig a mi augusztusunknak. A nappali csúcshőmérsékletek novembertől márciusig általában 24 és 30 °C között mozognak. Azért nem melegebb, mert Johannesburg és környéke 1700 méter magasan fekszik a tenger szintje felett, a déli partok mentén pedig érvényesül az óceán mérséklő hatása. Novembertől márciusig az ország keleti részén (Johannesburg és Durban környéke) a délutáni órákban gyakrabban kell esőre számítani, míg az ország délnyugati részén (Fokváros környéke) nagyon kicsi az eső valószínűsége.

Legjobb idő az utazáshoz: 
Dél-Afrikába egész évben nyugodtan lehet utazni, bár vannak bizonyos területek, melyek különböző évszakokban népszerűbbek:
- Az északi területekre a téli hónapokban érdemes utazni. A szafarizás ekkor a legjobb, a hőmérséklet enyhe (maximum 20-23oC). Télen kevés eső esik.
- A déli területek nyári desztinációk kevés esőzéssel, a hőmérséklet elérheti a 28-30oC-t vagy még magasabbat.

Öltözködés:
 
Kényelmes, könnyű nyári viselet a leghasznosabb. Meleg ruhát mindenképpen érdemes vinni, mert éjszaka a hőmérséklet jelentősen lehűl. A kora reggeli és az esti szafarikhoz feltétlen szükséges a melegebb ruha.

Útviszonyok:
 
A közlekedés Dél-Afrikában nagyon könnyű a jól kiépített úthálózatokon. Dél-Afrikában, épp úgy, mint Angliában baloldali közlekedés van. 
Ajándék és adó: A külföldi látogatók az adót visszaigényelhetik, amit ajándékokra költöttek. Az adó, számla ellenében a repülőtéren igényelhető vissza. A számlán az üzlet adószámának is rajta kell lennie. Miután megkaptuk a beszálló kártyát, a vámhivatalnál kell bemutatni a számlát, miután lebélyegezték, a Vat Reclaim Office fogja visszatéríteni. Ilyen hivatalok találhatók a következő repülőtereken: Johannesburg, Durban és Cape Town.

Beutazási feltételek: 
A magyar állampolgárok 30 napot tölthetnek vízummentesen Dél-Afrikában. Az útlevélnek a hazautazás napjától számítva még legalább 30 napig érvényesnek kell lennie, és legalább két üres oldalt kell tartalmaznia.

Magyarország nagykövetsége a Dél-afrikai Köztársaságban:
Cím: 959 Arcadia Street Pretoria, Hatfield 0083
Postai cím: P.O.Box 13843 Hatfield, 0028 Pretoria
Telefon: 00-27-12430-30-30, 342-32-88
Ügyelet: 00-27-82-857-20-26
Fax: 00-27-430-30-29
E-mail: mission.prt@kum.gov.hu 

A város vagy tájegység klímatáblázatának megtekintéséhez kérjük, válasszon az alábbi listából!
Az aktuális időjárási előrejelzés megtekintéséhez a Weather Underground-ot vagy a weather.com oldalakat ajánljuk.

Pretoria
Időjárás adatai

Hónapok
Nappali hőmérséklet
Éjszakai hőmérséklet
Vízhőmérséklet
Napsütéses órák
Csapadékos napok
Átlagos csapadék (mm)

Tipp: Ha a táblázatban egy adott hónapban 10 esős napot lát, az nem feltétlenül jelenti, hogy 10 napon keresztül esik is. Az értékekkel kapcsolatos megjegyzésünket az egér kurzorral a táblázat cím oszlopának feliratai fölé állítva olvashatja el!

Megjegyzés: Az adatok tájékoztató jellegűek, azokért felelősséget nem tudunk vállalni! Mi is emberek vagyunk. Kérjük, írja meg nekünk az címre, ha nyilvánvaló elírást talált!

Dél-Afrikai Köztársasági desztinációk

Durban
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!