Találatok szűrése (3)
Szabadszavas
Ár szerint
Dátum szerint (Indulási időpontok)
Utazás módja
Programhossz
Szálláskategória
Ellátás
Utazás típusa
Lista nézet Táblázatos nézet
 • Algéria Nagykörút ***

  Algéria, Körutazás Algériában

  Végtelen homokdűnék, csodaszép tengeröblök, az Atlasz hegység fenséges csúcsai Program leírás Tervezett program: 1. nap: Budapest - Algír Elutazás Budapestről Algír városába. Érkezést követően transzfer a szállodába. Vacsora, szállás Algírban.   2. nap: Algír - Kashba Reggeli, majd városnézés:...

  JAN FEBR MÁRC ÁPRAz utazás legolcsóbb ára
  389.000 Ft
  MÁJ JÚN JÚL AUG SZEPT OKT NOV DEC
  389.000 Ft
  MEGNÉZEM
 • MEGÚJULT PROGRAM!Algéria az afrikai kontinens és az arab világ legnagyobb országa, miközben még a közelmúltban is Franciaország része volt. Eddig még alig fedezték fel a turisták maguknak, pedig Rejtő Jenő sokak által ismert és szeretett ponyvaregényeiből mi jól ismerjük az országot. Fülig Jimmy,...

  JAN FEBR MÁRC ÁPRAz utazás legolcsóbb ára
  398.000 Ft
  MÁJ JÚN JÚL AUG SZEPT OKT NOV DEC
  398.000 Ft
  MEGNÉZEM
 • AlgériaInfo: [r]repülővel, közvetlen menetrend szerinti járattalhelyi,  3* és 4*-os szállodákban, kétágyas szobákbanfélpanzió (reggeli és vacsora, italok nélkül)1. Turisták áltál felfedezetlen terület, csak nem régen indult el a nemzetközi turista forgalom. Nincs tömeg a látnivalóknál, nincs...

  JAN FEBR MÁRCAz utazás legolcsóbb ára
  425.000 Ft
  ÁPR MÁJ JÚN JÚL AUG SZEPT OKT NOV DEC
  425.000 Ft
  MEGNÉZEM

Algéria nem szűkölködik természeti szépségekben: nyugalmas földközi-tengeri öblök és a Szahara csillámló végtelensége, termékeny, kellemes völgyek és hóval fedett hegycsúcsok. Ehhez jönnek mozgalmas történelmének emlékei: föníciaiak, karthágóiak, numidok, fómaiak, vandálok, spanyolok, törökök, franciák jártak ezen a tájon - általában hódítóként - s hátrahagyták uralmuk kőből épült nyomait. Ma a Maghreb-országban elsősorban arabok és berberek élnek, köztük olyan híres népek, mint a tuaregek és a kabilok.

A főváros, Algír gyönyörű tengeröblét a Tell-Atlasz meredek nyúlványai veszik körül, úgyhogy a város csak a tengerparti sávon s a hegyoldalakon terjeszkedhet. Amit a franciák hozzáépítettek - ma a városközpont - a kikötő mentén terül el. Valamikor egész Maghrebben híres volt az elegáns fő bevásárló utca - ma a forradalmár, Didouche Mourad nevét viseli - ékszerboltjaival, butikjaival, éttermeivel, kabaréival.

Tiszta időben Algír keleti széléről látszanak Kabília hóval fedett csúcsai. Magasságuk meghaladja a 2000 métert, s gyakran május végéig hóval fedettek. A hegyek lábánál viszont szelíd a táj: erdők, rétek, szőlőhegyek, olívaligetek, fügefák. Délen, a Szaharában az ég és a homok eltűnik a végtelenben. A dűnék közvetlenül sziklahátakba mennek át, az elszórt előhegységek mögött hatalmas, ibolyaszín bazaltfal tűnik fel. Itt, az ország délkeleti részén van az Ahaggar hatalmas sivatagos hegyvidéke 3000 méteres bazaltcsúcsaival.

 

Időjárás

A tengerparton kellemes, mediterrán éghajlat az uralkodó, 25-26 °C-os nyári középhőmérséklettel, a fennsík éghajlata kontinentális, ám az Atlasz-vidéktől délre akár 50 °C-os hőséggel is számolnunk kell.

Közlekedés

Az utak az északi országrészre koncentrálódnak, ott jó az úthálózat; a sivatagi utak viszont csak részben aszfaltozottak. Taxi minden nagyobb városban található.A rendvédelmi szervek a gépjárműveket (különös tekintettel a teherjárművekre) az utakon sűrűn felállított ellenőrző pontokon átvizsgálják. A hatóságok nem engedik a külföldiek átutazását azokon a délkeleti, keleti, nyugati és déli területeken, ahol nem tudják szavatolni biztonságukat.

A belföldi légi közlekedés biztonságos, amennyiben halaszthatatlanul utazni szükséges az országon belül, mindenképpen a repülőgép javasolt.Algírból a legtöbb nagyobb város (sok oázisváros is) elérhető repülővel. A sportolási és szabadidős tevékenységeknek, kulturális programoknak viszont sajnos hiányzik az infrastrukturális háttere.

Az ország vasúti közlekedése a kontinens egészéhez képest fejlettnek mondható. Az államvasút (SNTF) monopolhelyzetben van, leányvállalatokkal működik. Valamennyi jelentős tengerparti várost vasútvonal köt össze; a parttól az ország belsejébe is vezet néhány vonal. Olcsó, modern autóbuszok is közlekednek csaknem minden település között, még délre is, Tamanrassetig és Djanetig.

Egészségügy

Nincsenek kötelezően beadandó, speciális védőoltások, ám a malária megelőzését szolgáló gyógyszerek szedése a sivatagi területen való hosszabb tartózkodás esetén ajánlott. A hepatitisz A, valamint a hasmenés általánosan előforduló betegségek, illetve nyáron esetenként járványokra lehet számítani. Figyeljünk a különböző rovarok által terjesztett bőrbetegségek elleni védelemre is. Az orvosi ellátás a fővároson és a nagyobb városokon kívül nem túlságosan jó. Az orvosi ellátásért minden esetben készpénzben kell fizetni. A kifizetett orvosi ellátást a számla konzuli hitelesítését követően, a hitelesített számla alapján lehet az erre is kiterjedő magyarországi biztosítónál elszámolni. Orvosi ellátás igénybevételekor javasoljuk a magyarországi biztosító azonnali értesítését is.

Ünnepek

 • Január 1.: Újév
 • Május 1.: Munka ünnepe
 • Július 5.: Függetlenség napja
 • November 1.: Nemzeti ünnep, a forradalom napja
 • Január 24.: Próféta születésének napja (Mawlid, MaoulidEnnabaoui)
 • Július 9.: Ramadán első napja
 • Augusztus 8.: Ramadán végi ünnep (Eidal-Fitr)
 • Október 15.: Áldozat ünnepe (Eidal-Adha)
 • November 5.: Muszlim Újév (MalHijrah, AwalMuharram)
 • November 11.:Husseinibn Ali mártír napja (Ashura)

Hasznos címek, telefonszámok

Nagykövetség: 18. Avenue des FréresOughlis, El-Mouradia, Algir
Tel: +213(0) 21 697 454
Ügyelet (éjjel-nappal): (0) 770 800 951
Fax: (0) 21 698 186
E-mail:mission.alg@mfa.gov.hu
Honlap:www.mfa.gov.hu/emb/algiers
Rendkívüli és meghatalmazott nagykövet: Pritz Helga Katalin

Csak vonalas telefonról hívható sürgősségi számok:
Rendőrség: 17
Polgári biztonság (Tűzoltóság): 14
Terrorizmus központ: 1548
Mentők: megyénként más és más

Mobilról:
Rendőrség: 021 735 350
Mentők: 021 236 381
Tűzoltók: 021 711 414

Állami mentőszolgálat nincs, orvosi ellátást igénylő közúti baleset esetén a rendőrség intézkedik a legközelebbi mentőszolgálat értesítéséről és a sérültek elszállításáról. A sürgősségi szolgáltatók megbízhatósága és reagálási ideje változó.

Közbiztonság

Algéria bizonyos területei veszélyesnek számítanak, azok meglátogatása egyáltalán nem javasolt. (az ország Mauritániával, Malival és Nigerrel határos területe, 450 kilométeres sávban, Tindouf, Adrar, Tamanrasset, Illiziwilayák területe; valamint a líbiai, és tunéziai határ mellett,Telmcen városától délre, 100 km-es határsávban fekvő területek, továbbá az Algírtól keletre található Boumerdès, Bouira és TiziOuzouwilayák területe.) De fokozott elővigyázatosság szükséges az észak-keleten található BordjBouArreridj, Bejaia és Skikdawilayák területén is.

Nyitva tartás

 • A hivatalos munkaidő heti 40 óra, vasárnaptól csütörtökig. A hétvégi szabad és pihenőnap péntek és szombat.
 • Állami vállalatok: 8:00-12:00, 13:00-16.30
 • Bankok: 8:30-12:00, 13:00-15.30 (ATM-ek nincsenek az országban!)
 • Üzletek 17:30-ig (Egyes kiemelt élelmiszerboltok és benzinkutak 22:00-ig)
 • Non-stop üzletek nincsenek
 • Pénteken az éttermek kivételével minden hivatal, üzlet és szolgáltató zárva tart. Egyes boltok és szolgáltatók szombaton rövidített nyitva tartással üzemelnek.
 • A ramadán ideje alatt hivatalosan is rövidített munkaidő van érvényben: 9-:00-15:00, vasárnaptól csütörtökig. A gyakorlatban azonban még ennél is rövidebb az aktív munkavégzés ideje, a hivatalok, boltok, szolgáltatók nyitvatartása esetlegesIratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!