Találatok szűrése (2)
Szabadszavas
Ár szerint
Dátum szerint (Indulási időpontok)
Utazás módja
Programhossz
Szálláskategória
Ellátás
Utazás típusa
Lista nézet Táblázatos nézet

Időjárás

Éghajlata száraz, szélsőségesen kontinentális, az éves csapadék mennyisége 200 mm. A telek különösen hidegek és szárazak, ritkán esik hó. A januári középhőmérséklet -20 °C, de a mélyebben fekvő területeken elérheti a -50 °C-ot is. Ulánbátort a Föld leghűvösebb átlaghőmérsékletű fővárosaként tartják számon.

Közlekedés

Repülő
Mongólia légi közlekedését a 44 repülőtér bonyolítja le.

Vonat
Mongólia vasúti közlekedésének gerincét az Oroszországot Kínával összekötő vasútvonal, valamint az erről a vonalról induló mellékvonalak adják.

Autó
Mongólia teljes közúthálózata 49 250 km hosszúságú, melyből 1724 km burkolt, 47 526 km pedig burkolatlan út. A vezetési morál nem túl jó, ezért a gyakorlott vezetőknek ajánljuk.

Vízi közlekedés
Mongólia folyóinak 580 km-es szakasza hajózható. Legjelentősebb folyók a Szelengeés az Orhon, de hajóforgalmuk nem jelentős. A tavak és folyók télen általában befagynak, így a hajózhatóság ideje május és szeptember közé esik.

Egészségügy

Közegészségügyi téren Mongólia magán viseli a fejlődő országok jellegzetességeit. Európai szintű orvosi ellátás csak nagyon korlátozottan vehető igénybe. A csapvíz közvetlen fogyasztásra nem ajánlott, célszerű annak felforralása. Palackozott víz általában beszerezhető és veszélyek nélkül fogyasztható.

Ünnepek

  • Január vége,február eleje:Holdújév (Cágán szár)
  • Július 11-13.: A népi forradalom győzelmének évfordulója
  • November 26.:A Mongol Függetlenség napja

Hasznos címek, telefonszámok

Mongóliában nincs nagykövetség és konzuli hivatal, Ulánbátorban van tiszteletbeli konzul. A felügyelő képviselet Pekingben van.

  • Cím:POB 13343/57, Bayanzurkh kerület, 15-r khoroo,Peace Avenue building 52,NMCG LLC OfficeAngaria Center, 2. emelet, Ulánbátor, Mongólia
  • Tel: 976-7016-0039
  • Mobil: 976-9911-0025
  • E-mail: gantulga.ch@nmcg.mn
  • Tűzoltóság: 101
  • Rendőrség: 102
  • Elsősegély: 103

Közbiztonság

Mivel Mongólia nagyon ritkán lakott, fejlődő ország, egymástól nagy távolságban lévő állami intézményekkel, így az ország jelentős területei külföldiek által nem látogatottak, a városokon kívül célszerű helyi kísérővel tartózkodni. Ugyanakkor a mongol emberek vendégszeretőek és tisztelik a külföldieket. A városokban, elsősorban Ulánbátorban a külföldieknek célszerű óvatosnak lenni.

Nyitva tartás

Mongóliában hétfőtől péntekig tart a munkahét, így az irodák, bankok ezeken a napokon tartanak nyitva. De az üzletek gyakran vannak nyitva hétvégén, a nagyobb városokban akár vasárnap is. Az üzletek nyitvatartási ideje általában 9:00-tól 18:00-ig tart.

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!