Montenegró Albániával Fűszerezve Tranzitszállással 10 Nap/8 Éj **

Ft-tól/fő 103.455
Időpont: 2018.08.26 - 09.04
Legjobb ár: 103.455 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2018.08.26 - 09.04

Tartson velünk a Montenegró Albániával Fűszerezve Tranzitszállással 10 Nap/8 Éj ** utazásra! A kiutazás busszal történik, teljes panziós ellátással. Az utazás időtartama 10 nap / 8 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 103.455 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Busz
Ellátás:teljes panziós
Turnusok: 10 nap / 8 éjszaka
Kívánságlistára teszem

Rövid ismertető: Tengerparti pihenéssel, fürdőzéssel egybekötött programjaink során felkeressük a jellegzetes muszlim hangulatú Mostart, a gyönyörű mediterrán sétánnyal rendelkező Bar városát, a montenegrói hegycsúcsok ölelésében fekvő Kotori-öblöt, ringatózunk a természeti kincsekben gazdag Skadari-tavon, a mesébe illő Dubrovnik ódon utcáin sétálhatunk. Sarajevon, Bosznia büszke fővárosán kívül, a Sasok földjének, Albániának fővárosa, Tirana koronázza meg a balkánt átszelő körutunkat.

Utazás: légkondicionált autóbusszal (WC, videó, italautomata).Szükséges útiokmány: érvényes kártyás személyigazolvány vagy útlevél.

Szállás: - 7 éj Hotel Villa Fontana**, 2-3 ágyas (családi 4 ágyas) fürdőszobás szobákban, hűtő, igény szerint klíma (2 EUR/szoba/éj).- 1 éj Sarajevo környéke Hotel***, 2-3 ágyas fürdőszobás szobákban

Ellátás (krt): 7 éj Canjban félpanzió (bővített kontinentális reggeli, 3 menüből választható vacsora salátabárral kiegészítve).1 éj Sarajevoban félpanzió (svédasztalos reggeli és menüvacsora)

Fel- és leszállási lehetőség: Budapest (Blaha Lujza tér és Népliget), Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Szeged.

Időpontok: 2018.08.26-09.04.

Program:

1. nap: Sarajevo

Indulás reggel 05.30 órakor Budapestről. Déluténi órákban érkezés a Dinári-hegységet körülvevő Miljacka folyó partján fekvő Bosznia ,,büszke" fővárosában, Sarajevo-ban, ahol észak és nyugat kultúrája találkozik. Itt lett merénylet áldozata Ferenc Ferdinánd osztrák trónörökös, ami ürügyül szolgált az első világháború kirobbantásához. Sarajevo a világ egyetlen városa, ahol néhány száz méteren belül katolikus ortodox templom, mecset és zsinagóga is található. Az utolsó délszlávháborúban a várost közel 4 éven át ostromolták, ez idő alatt csak egy alagút kötötte össze a lakosságot a külvilággal. Ez az alagút, melyet mi is felkeresünk, máig megmaradt örök mementóul.  Sarajevo környéki szállás elfoglalása, vacsora.

2. nap: Mostar

A gazdag, reggeli után  indulás a Neretva folyó mentén fekvő, tragikus sorsú városba, Mostar-ba. A jellegzetes, hangulatos muszlim utcákon sétálva elérjük a lenyűgöző újjáépített kőhidat, mely a kultúrákat kapcsolja össze Boszniában. Ez a történelmi jelentőségű híd Csontváry Kosztka Tivadart is megihlette. Élményekkel teli irány a Fekete hegyek országa és a tengerpartja. Szállás elfoglalása Canjba és még marad idő egy csobbanásra vacsora előtt.

3. nap: Pihenés vagy egy félnapos ajándék kirándulás Bar, Stari Bar:

Ízletes reggeli után felkeressük Bar városát, ahol pálmákkal és leanderekkel tarkított gyönyörű mediterrán sétány vezet minket a strandoktól egészen a kikötőig. A hangulatos tengerparti úton kellemes kávézókba, koktélbárokba és piacban botlik az ember. A parttól eltávolodva, Stari Bar óvárosa és az ódon vár az elmúlt évszázadok fantasztikus építészeti, történelmi örökségét eleveníti fel. Meglátogatjuk a legendák világát idéző ,,Olive a Mirovica" nevű olajfát, melynek kétezer éves ágai alatt számos haragos család békült ki.

4. nap: Pihenés vagy fakultatív kirándulás:

Cetinje, Kotor, Budva: Mesébe illő élmény csalogat az egész napos fakultatív autóbuszos kirándulásra. A Montenegrónak nevet adó impozáns Fekete hegy környékét ismerjük meg. Az egykori főváros, Cetinje felé vesszük utunkat, ahol megtekintjük az uralkodó egykori rezidenciáját, a Biliárdlakot és a Történelmi Múzeumot. Végezetül ellátogatunk a felemelő Szt. Péter kolostorhoz. Utunk a lenyűgöző Kotori-öböl keleti csücskébe, magas hegyek ölelésében fekvő festői Kotor városába vezet. A világörökség részeként számon tartott középkori város labirintus jelegű szűk utcáin, változatos templomok körüli terein sétálva az élménytől lelassul a szívdobogás. A tengerpart mentén délre, Budva városába vezet utunk, ahol a modern világ és a középkor egyedi összhangban egészíti ki egymást, mely eredetileg egy kis szigetre épült. Sétánk után továbbhaladunk a szálláshelyünkre. Részvételi díj: 25 EUR/fő.

5. nap: Pihenés vagy ,,fishpiknik" (félnapos):

fürdéssel és ebéddel egybekötött hangulatos hajókirándulás egy lakatlan és gyönyörű öbölhöz. Ez a nap  valódi kikapcsolódás a mindennapokból, a krisztály tiszta Adriai tenger mellett, egy pohár borral és ízletes ebéddel, melyet a hajó legénysége készít nekünk. Részvételi díj: 25 EUR/fő.

6. nap: Pihenés vagy fakultatív kirándulás:

Albánia (Shkodra, Tirana, Durres): Elképzelhetetlenül sok felfedezés vár minket az egész napos autóbuszos fakultatív kiránduláson Albániában, a Sasok Földjén. A napot Shkodra-ban, az ódon hangulatot árasztó, az illír időkre visszanyúló városban kezdjük. Ezt követően az albán fővárosba, Tirana-ba vesszünk az irányt, mely fénykorában karavánutak központjaként virult a lenyűgöző Dajti hegy lábánál. Buszos és rövid gyalogos városnézés során megismerkedünk a város nevezetességeivel, mint Skenderbeg tér, Dzsámi, városháza és segítségével részesei lehetünk a főváros múltjának és jelenének. Ezt követően az albán tengerpart, Durres felé vesszük az irányt. A tengerparton sétány, a belvárosban pedig hangulatos éttermek, kávézók, cukrászdák és üzletek várják az utazókat. Megnézzük a város ókori amfiteátrumát, amelyhez kis, mozaikokkal díszített kápolna is tartozik. Ebéd hideg csomagban. Részvételi díj: 30 EUR/fő.

7. nap: Pihenés vagy fakultatív kirándulás:

Dubrovnik: A világörökség egyik büszkeségét keressük fel az egész napos fakultatív autóbuszos kirándulásunkon. Városnézés helyi idegenvezetőnkkel a költők által ,,földi mennyországnak" nevezett Dubrovnikban. A Földközi-tenger térségének műemlékekben és kulturális örökségekben egyik leggazdagabb városában sétálva pár órára visszatérünk a múltba, útunk során felkeressük: Pile kapu, Mincena torony, Szt. Balázs templom. Utána mindenki kedvére barangolhat a hangulatos ódon utcákon, és a fantasztikus panorámával rendelkező várfalon. Részvételi díj: 35 EUR/fő.

8. nap: Pihenés vagy fakultatív kirándulás:

Skadari-tó: Különleges természeti kincseket tartalmaz a félnapos fakultatív kirándulás a térség legnagyobb tavához, a festői szépségű Skadari-tóhoz. A területen Montenegró Albániával osztozik, ahol egyben megcsodálhatjuk Európa leggazdagabb madárrezervátumát is. Gasztronómiai ismeretünket egy ízletes ebéddel egybekötött hajókázáson gazdagítjuk, miközben gyönyörködhetünk a hajót körbeölelő varázslatos víztükörben és tájban. Részvételi díj: 25 EUR/fő.

9. nap: Ostrog kolostor:

A gazdag, késő reggeli után hazautazás, útközben számos fantasztikus látnivalóval. Az Ostrog kolostor szerb ortodox templom Montenegróban, magasan, egy hegybe építve. A legnépszerűbb zarándokhely Montenegróban, és az egyik leglátogatottabb templom a Balkánon, mely a múltról, a jelenről és a jövőről tanúskodik, vallásról, kultúráról, a montenegrói nép hagyományairól, amely évszázadok óta ezen a területen él. Majd a Moraca kanyonon keresztül, Magyarország felé indulunk, hogy még a természet szépségével és varázsával feltöltődjünk. Éjszakai utazás.

10.nap: Hazaérkezés a kora reggeli órákban (05.00-06.00 között).


Felárak és belépők: Üdülőhelyi díj: 12 évig:1 500 Ft/fő; 12 évtől:4.500 Ft/fő
Egyágyas felár nélkül foglalható, amennyiben vállalja a garantált társítást 2-3 ágyas szobában!
Fakultatív programok (min 25 fő esetén):- Albánia 30 EUR/fő- Kotori öböl, Kotor, Budva 26 EUR/fő- Dubrovnik 35 EUR/fő- Fishpiknik 24 EUR/fő- Skadari-tó 26 EUR/fő-
Belépők a helyszínen kb. 30 EUR/fő
Fakultatív programok kedvezményes csomag, 5 kirándulásra: 140 EUR helyett csak 125 EUR!!
FIGYELEM! Az albán fakultatív kiránduláson résztvevők úti okmányának a beutazástól számított 3 hónapig még érvényesnek kell lennie!

Minimum létszám: 35 fő.Figyelem: társítási lehetőség 2-3 ágyas szobákban!  

A részvételi díj tartalmazza: autóbuszos utazást, szállást (8 éj) félpanziós ellátással, magyar idegenvezetőt.

A részvételi díj nem tartalmazza: baleset-, betegség -, és poggyászbiztosítás díját (Classic: 5.650 Ft/fő), útlemondási díjat (1,3%), foglalási díjat (1500 Ft/fő), üdülőhelyi díjat, fakultatív programokat és a belépőket.

x

Montenegró Albániával Fűszerezve Tranzitszállással 10 Nap/8 Éj ** utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5

Szállás
Ellátás megadott szerint
Utazás busszal
Útlemondási biztosítás

Felárak*:
  1. Foglalási díj 1.500 Ft fő
  2. Sztornó biztosítás 1,30 % fő
  3. Üdülőhelyi díj 4.500 Ft fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 105703
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Montenegró Albániával Fűszerezve Tranzitszállással  10 Nap/8 Éj **

Montenegró Albániával Fűszerezve Tranzitszállással 10 Nap/8 Éj **

Montenegro, Körutazás Montenegróban

Útazonosító: 105703

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Montenegró Albániával Fűszerezve Tranzitszállással  10 Nap/8 Éj **

Montenegró Albániával Fűszerezve Tranzitszállással 10 Nap/8 Éj **

Montenegro, Körutazás Montenegróban

Útazonosító: 105703

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!