Mediterrán grand tour

Ft-tól/fő 314.000
Időpont: 2019.09.05 - 09.16
Legjobb ár: 314.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2019.09.05 - 09.16

Tartson velünk a Mediterrán grand tour utazásra! A kiutazás busszal történik. Az utazás időtartama 12 nap / 11 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 314.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Busz
Turnusok: 12 nap / 11 éjszaka
Kívánságlistára teszem

Leírás:

?  Kolumbusz sírhelye a mesés katedrálisban
?  Majmokat fotózhatunk Gibraltár szikláján
?  Alhambra, a mór építészeti csoda
?  Mezquita, mely mecset és templom is

"A Cordobai Mezquitáról az utazás előtt sokat hallottam, de a valóság mindent felülmúlt. Az oszlopok erdejében sétálva életem egyik legnagyobb élményét éltem át!"
Gulyás Miklós - 2018 Év Idegenvezetője Magyarországon

Program:

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) - BUDAPEST - SZLOVÉNIA - VERONA

Reggeli indulás után Szlovénia érintésével érkezünk Olaszországba. Este 1,5 órás gyalogos városnézés Veronában (ókori Aréna, Júlia erkélye, hangulatos Erbe tér). Városnézés után szállás.

2. NAP: RIVIÉRA - CŐTE D'AZUR - MONACO

Reggeli után az olasz Riviérán keresztül - melyet a ,,Virágok Riviérájának" is neveznek - utazás a Cőte d'Azur felé. Bepakolunk a szállodába, kb. 17 órakor indulunk a fakultatív kirándu­lásra Monacóba, a fény és pompa csodálatos városába. Útközben egy parfümgyárba is ellátogatunk. A miniállamban kb. 4 órás idegenvezetéses programunk során látjuk a Nagyhercegi palo­tát, a kikötőt, sőt a Casinoban is kipróbálhatják szerencséjüket a vállalkozó kedvűek. A városnézés után visszautazás a tranzit­szállásra. Monaco és parfümgyár látogatás fakultatív program: 8.000,- Ft.

3. NAP: CŐTE D'AZUR - FIGUERAS - LLORET DE MAR

Reggeli után végighaladunk Provance-on, így érkezünk Spanyolországba. A határ után nem sokkal megállunk Figueras-ban és megtekinthetjük a Salvador Dalí Múzeumot. Dalí a szürre­alizmus egyik legismertebb festője volt. A saját házában rendezte be ezt a kiállítást, amelyet művészete mauzóleumaként emelt az utókor számára. Kb. 1 órás programunk után továbbutazunk Lloret de Marba. Vacsora, szállás elfoglalása (3 éj). Egy ország megismeréséhez a városok és a gasztronómia mellett a zene is hozzátartozik. Ezért vacsora után aki ezt szeretné egy fakulta­tív, hangulatos spanyol zenés estre is eljöhet velünk. Az est során fergeteges flamenco műsort láthatunk. Fakultatív spanyol zenés est flamenco műsorral: 35 EUR.

4. NAP: COSTA BRAVA - BARCELONA - COSTA BRAVA

Fakultatív kirándulás Barcelonába. A fő látványosságok: Katalónia tér, Gótikus negyed, Szt. Eulália katedrális, Királyok tere, Ramblas - mely Barcelona Váci utcája, itt mindig hömpölyög a tömeg -, Kolumbusz-oszlop, Montjuic hegy az Olimpiai stadionnal. A nap során lesz lehetőség - annak aki szeretné -, belülről is megtekin­teni Antoni Gaudí mestermunkáit, a grandiózus Sagrada Família bazilikát és a különc Güell Parkot. Ebben az esetben a 2 belépő­jegyet pluszban kell fizetni. Ezt az útra történő jelentkezéskor kell közölni, mert a jegyeket előre meg kell rendelni. Fakultatív Barcelona kirándulás: 40 EUR. ,,Gaudí mestermunkák belülről" alapprogram kiegészítés (2 belépő): + 25 EUR. Forgalom függvényében kb. 19 órára érkezünk vissza szállásunkra.

5. NAP: COSTA BRAVA - ANDORRA - MONTSERRAT

Egész napos pihenés, tengerparti fürdés, vagy fakultatív kirándu­lás a miniállamba, Andorra-ba és Montserratba. Kora reggel indu­lunk, kb. 3,5 órás út után érkezünk a 2-3.000 m magas hegyekkel övezett Andorra la Vella-ba, a fővárosba. Útközben gyönyörköd­hetünk a Pireneusok csipkés hegyormaiban és a régi települések, kőből épített házaiban. Megtekintjük a közel 1.000 éves főváros fontosabb középületeit, a főtemplomot és a több mint 400 éves Parlamentet. Ezt követően lesz vásárlási lehetőség a vámmentes államban. Visszaúton, délután Montserratot, a híres kegytemp­lomot keressük fel. Egy 700 m magas hegyre kapaszkodunk fel a tengerszintről. Csodás a kilátás a környékre, megtekintjük a kata­lánok leghíresebb zarándokhelyét, majd a helyiek piacát is kipró­bálhatjuk, ahol ízletes helyi sajtokat kóstolhatunk. Aki szeretne, ezekből vásárolhat is. Vacsorára érkezünk vissza a szállodába. Andorra - Montserrat fakultatív kirándulás: 50 EUR.

6. NAP: COSTA BRAVA - ZARAGOZA - MADRID

Reggeli után indulunk Madrid felé. Útközben séta Zaragozában, mely 2012-ben Európa Kulturális fővárosa volt. Az Ebro mel­letti főtér legfontosabb látnivalója a Pilar bazilika, ahol a Szent Jakab által elhelyezett híres Madonna szobrocska található, továbbá a La Seo katedrális, mely a világörökségi listán is sze­repel. Madridba történő megérkezésünk után szállásfoglalás. A ****-os hotelünk Madrid üzleti negyedében, közvetlenül egy metróállomásnál lesz.

7. NAP: MADRID - EL ESCORIAL - ELESETTEK VÖLGYE

Madridi programunkat buszos városnézéssel kezdjük, majd kirán­dulás az El Escorialhoz, amit II. Fülöp emeltetett és ma is a kirá­lyi család temetkezőhelye. A monumentális épület királyi palota és kolostor is egyben, melyet helyi idegenvezető segítségé­vel látogatunk meg. Elcsodálkozhatunk azon, hogy a világ leg­gazdagabb uralkodója milyen puritán körülmények között élt. Az El Escorial után ellátogatunk az Elesettek Völgyébe. A spanyol polgárháború után építtette Franco tábornok ezt a monumentá­lis katedrálist egy szikla belsejébe. Programunk után, a kora dél­utáni órákban érkezünk vissza Madridba, a Cervantes emlékműnél leszállunk a buszról, és a Királyi Palota érintésével a Plaza Mayor és a Puerta del Sol megtekintése következik, immár gyalogosan. Szabadprogram után a Parlament és a Prado környéke a következő állomás, ahol megállapíthatjuk, hogy Madrid tágas, tiszta és látni­valókban gazdag város. Ezt követően lehetőség lesz megtekinteni a Prado Múzeum fantasztikus gyűjteményét.

8. NAP: MADRID - TOLEDO - MADRID

Délelőtt fakultatív kirándulást teszünk Toledóba. A káprázatos fekvésű régi főváros rengeteg látnivalót nyújt. Hangulatos óvá­ros, keskeny utcácskák, paloták, templomok, El Greco képek. Lenyűgöző katedrálisa a spanyol egyház központja. Aki akar, a híres toledói acélból készült terméket is vásárolhat. Toledo fakultatív kirándulás (3 belépővel): 45 EUR. Madridba vissza­érkezés után közösen keressük fel az Almudena Székesegyházat és a Királyi Palotát. A bourbon gazdagság és pompa szép példája ez az épület. 19 óra táján érünk vissza szállásunkra.

9. NAP: MADRID - COSTA BRAVA

Reggeli után visszaindulás a Costa Brava-ra. Várható érkezés a délutáni órákban. Ezt követően szabadprogram, a tengerparti városban. Este vacsora.

10. NAP: LLORET DE MAR - AVIGNON - LYON

Hazaindulás, utazás Avignonba, a volt pápai székhelyre. Gyalogos séta a kellemes, ódon hangulatú város falai között (kb. 1,5 óra). Láthatjuk az ,,Avignoni fogság" idején a katolikus egyház központját, a pápai palota épületét és a mellette lévő román-gótikus templomot a 7 pápa festett arcképével, valamint a Csonka hidat. Este érkezünk tranzitszállásunk helyszínére.

11. NAP: GENF - BERN - AUSZTRIA

Reggeli után Genfbe utazunk. Séta az elegancia városában (kb. 1 óra). A Genfi-tónál látjuk a luxusszállodákkal ékesí­tett tópartot, a virágórát és a belvárost. Folytatva utunkat kora délután városnézés Bernben (2 óra): Rózsakert, Medveárok, UNESCO Világörökség Listáján szereplő árkádos belváros, Városháza, Óratorony, Münster. A program után továbbutazás Svájcon és Ausztrián keresztül, mely során gyönyörködhetünk a vadregényes, hegyvidéki tájban. Szállás Tirolban.

12. NAP: AUSZTRIA - HEGYESHALOM - BUDAPEST

Reggeli után városnézés Innsbruckban. Fő látványosságok: Hofkirche, Burg, a barokk stílusú Dóm, Várostorony, a híres Aranytetős ház, Aranysas fogadó, mely sok híres ember szálláshelye volt az évszázadok során. Ezt követően hazautazunk Magyarországra. Érkezés az esti órákban. Budapest után Szeged, Pécs, Miskolc - Debrecen útvonalon felszállt utasainkat visszatranszferáljuk a felszállási helyükre.

Az eurós fakultatív kirándulásokra jelentkezés a helyszínen.

Szállás: 3 és 4 csillagos szállodák

Ellátás: Félpanzió, tranzitszállásokon reggeli

Közlekedés: Autóbusszal

Felszállási helyek:
— Budapest, OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése, kb. reggel 6.30
— Budaörs, MOL benzinkút, McDonalds mellett, kb. reggel 6:45
— Debrecen, Kishegyesi úti Tesco parkoló, kb. reggel 2.00
— Dunaújváros, Dechatlon parkoló, kb. reggel 5:00
— Füzesabony, Maklári körforgalom, MOL-kút, kb. reggel 4:30
— Gyöngyös, Régi 3-as út Lukoil benzinkút, kb. reggel 5:00
— Győr, M1-es melletti AGIP-kút, kb. reggel 8:30
— Kecskemét, Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló, kb. reggel 5.15
— Kiskunfélegyháza, Városháza előtti buszmegálló, kb. reggel 4:45
— Miskolc, Búza tér, McDonald's parkoló, kb. reggel 3.45
— Nyíregyháza, Vasútállomás, PROFI parkoló, kb. reggel 1.40
— Pécs, Domus parkoló, kb. reggel 3.00
— Szeged, Széchenyi tér, Szeged étterem, kb. reggel 4:00- 4.15
— Szekszárd, Újvárosi temető melletti Shell-kút, kb. reggel 4:00
— Tatabánya, M1-es melletti McDonald's parkoló
— Hegyeshalom, Hegyeshalmi Határátkelő, Hegyeshalom

x

Mediterrán grand tour utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5
Közlekedés
Szállás
Ellátás megadott szerint
Idegenvezető
Útlemondási biztosítás
Egyéb leírás szerint

Felárak*:
  1. Barcelona + 2 Gaudí belépő (helyszínen fizetendő) 65EUR 0 Ft fő
  2. Barcelona - belépők nélkül (helyszínen fizetendő) 40EUR 0 Ft fő
  3. Egyágyas szoba felára 114.000 Ft fő
  4. Nem veszek részt a Barcelona kiránduláson 0 Ft fő
  5. Üdülőhelyi díj 3.500 Ft fő
  6. Utasbiztosítás - Extra 11.400 Ft fő
  7. Utasbiztosítás - Standard 8.880 Ft fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 123643
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Mediterrán grand tour

Mediterrán grand tour

Spanyolország, Körutazás Spanyolországban

Útazonosító: 123643

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Mediterrán grand tour

Mediterrán grand tour

Spanyolország, Körutazás Spanyolországban

Útazonosító: 123643

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!