Krakkó - Auschwitz - Wieliczka

Legjobb ár: 0 Ft/fő-től Utazás időpontja: -

Tartson velünk a Krakkó - Auschwitz - Wieliczka utazásra! A kiutazás történik, . Az utazás időtartama nap nonstop utazással. Az utazás legjobb alapára 0 Ft/fő.

Kívánságlistára teszem

Krakkóban járva megelevenedik a történelem. Egy igazi középkori város, egyetemi székhely, királyi város, tele magyar vonatkozású emlékekkel. Az Óvárosa, valamint az egyeteme világhírű, nem beszélve a Posztócsarnokról és a gótikus Mária templomról. A Wavel királyi vár és a székesegyház szintén a középkorból maradt fenn ránk, zsidónegyedét a világörökség részeként tartják számon.

Az utazásról:

Felsőkategóriás autóbusszal.

Program:

1. nap: Bp - Selmecbányára – Zakopane – Krakkó

Indulás a reggeli órákban, útközben egy rövid kitérőt teszünk a világörökség részét képező Selmecbányára. Zakopane-ba érve a hangulatos házak között sétálgatva kipróbálhatjuk a különleges helyi sajtféleségeket. A késő délutáni órákban érkezünk Krakkóba, ahol megkezdjük városnéző sétánkat, melyet Európa legnagyobb középkori terén zárunk A grandiózus tér az évszázadok folyamán sok-sok fontos történelmi esemény tanúja volt. Közepén található az impozáns Posztócsarnok, amely a kereskedelem központja volt, ahol a legértékesebb fűszerek és textíliák cseréltek gazdát. A Főteret díszíti még a város legnagyobb építménye, a Szent Mária-templom, melynek tornyából kürtszó jelzi az idő múlását. Innen csak pár lépés a 640 éves múltra visszatekintő Jagelló Egyetem (Collegium Maius), ahol Kopernikusz és II. János Pál pápa is diákéveit töltötte. Este elfoglaljuk a szállást.

2. nap: Krakkó – Auschwitz – Krakkó

Reggeli után szabadprogram, vagy félnapos fakultatív kirándulás (min. 2 fő esetén indul) Oswiecimbe. Itt hozták létre 1940-ben a legnagyobb náci haláltábort, melyet ma Auschwitz - Birkenau munkatáboraként ismerünk. A táborba 1945-ig 28 országból tömegesen deportáltak közel másfél millió embert, köztük rengeteg magyart is. Több mint egymillió zsidót végeztek ki itt, brutális körülmények között. Ma a tábor helyén emlékmúzeum található, ahol méltóképpen emlékezhetünk az áldozatokra. Auschwitz - különös és szomorú történelmi jelentősége miatt - 1979 óta a Világörökség része. Miután leróttuk a tiszteletünket, Krakkóban felkeressük a zsidónegyedet, illetve egyénileg a lengyel "Akropolisz"-on magasodó Wawel-hez látogatunk, mely a XVII. századig a királyok koronázási és temetkezési színhelye volt.

3. nap: Krakkó – Wieliczka – Csorba-tó – Budapest

Reggeli után a 900 éves múltra visszatekintő Wieliczka sóbányába indulunk,mely 1978 óta a Világörökség része. Koronás fők, politikusok, költők keresték fel ezt a világon egyedülálló - természetes és mesterséges úton egyaránt létrejött - labirintus rendszert. Hazafelé vezető úton még felfrissítjük magunkat a Csorba-tónál egy kellemes sétával. Hazaérkezés a késő esti órákban.

A programváltozás jogát fenntartjuk!

A szállásról:

Krakkóban, középkategóriás szállodában.

Az elhelyezésről:

Kétágyas fürdőszobás szobákban.

Az ellátásról:

Reggeli. Felár ellenében vacsora.

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Krakkó - Auschwitz - Wieliczka

Krakkó - Auschwitz - Wieliczka

Lengyelország, Krakkó

Útazonosító: 13817

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Krakkó - Auschwitz - Wieliczka

Krakkó - Auschwitz - Wieliczka

Lengyelország, Krakkó

Útazonosító: 13817

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!