Kolozsvári Magyar Napok

Legjobb ár: 0 Ft/fő-től Utazás időpontja: -

Tartson velünk a Kolozsvári Magyar Napok utazásra! A kiutazás történik. Az utazás időtartama nap nonstop utazással. Az utazás legjobb alapára 0 Ft/fő.

Kívánságlistára teszem
Erdély történelmi és kulturális központja egyben Kolozs megye központja. Itt született számos híres magyar személy, többek között Mátyás király, Bocskai István fejedelem és Bolyai János is.  Maga a város a 11. században jött létre, de fellendülését 15. században, az önálló Erdélyi Fejedelemség idején élte, a kincses Kolozsvár név is ebből az időből származik.

Jelenleg Itt él a második legnagyobb létszámú magyar közösség. Kulturális szempontból a legfontosabb város, ugyanis itt működik a Magyar Állami Színház és Opera, valamint évente több mint 10000 egyetemista tanul itt.


Utazás: légkondicionált autóbusszal.

Találkozó:
az indulás napján reggel 06.30 órakor Budapesten, a Déli pályaudvar CBA élelmiszeráruház felőli oldalán (Mercure hotel mögött).

További felszállási lehetőségek: Cegléd – 4-es út (OMV kút), Szolnok – Szajoli kijáró (MOL kút), Püspökladány – MÁV állomás, Berettyóújfalu (MOL kút), illetve az útvonal figyelembevételével előre egyeztetett helyen.

Szállás: Kolozsváron, középkategóriájú szálláshelyen.

Ellátás: reggeli, igény esetén félpanzió

Figyelem: A körutazás Európai Uniós tagállamot érint, magyar állampolgárok érvényes útlevéllel, vagy személyi igazolvánnyal vehetnek részt az utazáson.

Kolozsvár: Mátyás király szülőhelye. A várost mindmáig jelentős számú magyar kisebbség lakja, számtalan, a magyar időkből származó kulturális és történelmi emlékkel büszkélkedhet.

1. nap: Budapest – 4-es főút – Püspökladány – Ártánd (határállomás) – Nagyvárad (városnézés a belvárosban, római katolikus székesegyház, Szent László emlékek, Püspöki palota) – Király-hágó – Bánffyhunyad – érkezés Kalotaszentkirályra (fogadás pogácsával, szilvapálinkával a Püspök Panzióban, népviseleti bemutató, Ady-emlékfa, középkori templom, séta a Kalota-patak partjához). Kolozsvár: séta a belvárosban, részvétel a magyar napokon. Szállás Kolozsváron.

2. nap: Kolozsvár: (félnapos városnéző program: főtér, Szt. Mihály székesegyház, Máyás király szobra és szülőháza, Házsongárdi temető, Fellegvár, a várfal maradványai, Kolozsvári Állami Magyar Színház és Operaház, Bolyai János szülőháza, Alpár Ignác tervei alapján épült volt vármegyeháza, jelenleg városháza.) Délután részt veszünk a Kolozsvári Magyar Napok programjain. Az események többsége a belvárosban a Mátyás király szobor közelében zajlik késő estig. Itt a nagy tömeg miatt nem lehet összetartani az utasokat. Az idegenvezető a csoportot leteszi a belvárosban, ismerteti az aznapi programot és erről mindenkinek ad egy szórólapot. A szállásra mindenki önállóan tér haza.
Ízelítő a programokból: kézműves vásár, bor utca, néptánc találkozó, pálinka-, bor-, és kolbászkóstolók, hangversenyek, koncertek. Szállás Kolozsváron.

3. nap: Kolozsvár – Torda (séta a romantikus sziklaszorosban, sóbánya) – Torockó (a “régi” falu a Székelykő alatt, múzeum: népviselet, néprajz, korabeli vasművesség) – Körösfő (jellegzetes kalotaszegi fatornyú templom kazettás mennyezettel, varrottasok, vásárlási lehetőség) – Ártánd (határállomás) – Püspökladány – 4-es főút – Budapest. Érkezés az esti órákban.
x
Az  ár tartalmazza: utazás, szállás, reggeli, idegenvezetés. Az ár a belépőket nem tartalmazza!

A részletes programot az alábbi linken tekintheti meg:
https://www.magyarnapok.ro

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Kolozsvári Magyar Napok

Kolozsvári Magyar Napok

Románia, Körutazás Erdélyben

Útazonosító: 71765

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Kolozsvári Magyar Napok

Kolozsvári Magyar Napok

Románia, Körutazás Erdélyben

Útazonosító: 71765

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!