Dalmáciai körutazás montenegroi kitérővel

Legjobb ár: 0 Ft/fő-től Utazás időpontja: -

Tartson velünk a Dalmáciai körutazás montenegroi kitérővel utazásra! A kiutazás történik, . Az utazás időtartama nap nonstop utazással. Az utazás legjobb alapára 0 Ft/fő.

Kívánságlistára teszem

Számtalan apró tengerparti városka, az óvárosok sikátorainak mediterrán házai, csalogató éttermek a tenger ízeivel és hangulatos kávézók nyújtanak igazi napsütötte élményt az idelátogatóknak. Fedezze fel velünk e műemlékekben, nemzeti parkokban és természeti adottságokban gazdag Dalmáciát.

Az utazásról:

felsőkategóriás busszal

Program:

1. nap: Split

Indulás a megadott időpontban. Utazás pihenőkkel. Délután Splitbe érkezünk. A város legjelentősebb látnivalója az egykori Diocletianus római császár hatalmas méretű palotája. Itt található az egykori császári rezidencia, a még mindig látható eredeti palota előcsarnoka, az oszlopsorral övezett tér, Jupiter temploma és a Diocletianus mauzóleum maradványai. A városnézés befejezése után továbbutazunk a szállásunkra. A szálláshely elfoglalása, fakultatív vacsora.

2. nap: Peljesac félsziget - Korcula

Reggeli után elhagyjuk a szálláshelyet. A mai napra a horvát félsziget és szigetvilág "rabjai" leszünk. Korčula, Marco Polo szülővárosa, az egykor Velencéhez tartozó, Tihany méretű félszigeten elnyúló erődített város érintetlen középkori szerkezetével, házaival, sikátoraival, robosztus várfalaival és hangulatos éttermeivel Dalmácia egyik legvonzóbb városa. Orebic kikötőjéből hajóval indulunk Korcula félszigetre. A 20 perces hajóút során a legfestőibb látványban lesz részünk: a város körüli rövid hajókázás után lehetőség nyílik a dalmát élet felfedezésére, hangulatos ebédre valamelyik étteremben, vagy koncerthallgatásra a Szent Márk templomban.
A Pelješac-félsziget Dalmácia leghíresebb borvidéke, érdemes hát megismerkedni a hegy levével! Kétféle asztali borral, a Dingač vidék testes száraz vörösborával (Clinton kedvenc bora) és a Prošek nevű édes borral ismerkedünk egy helyi borászatban tett látogatásunk alkalmával. Természetesen a pálinkafélék sem maradhatnak el!
Este elfoglaljuk a szállásunkat a boszniai tengerparton, fakultatív vacsora.

3.nap: Kotor - Dubrovnik

Reggeli után elkezdjük utunk leglátványosabb részét. A hegyek védelmét élvező falakkal körülvett montenegrói Kotor ősi tengerparti és kulturális központ. Évszázadokon keresztül fontos kereskedelmi csomópont volt. Séta a hangulatos óvárosban, ahol megtekintjük a régi kikötőt, láthatjuk a kiváló állapotban megmaradt városfalakat, valamint a főteret - a Fegyverek terét-, a Szent Lukács templomot és a Szent Trifun Székesegyház épületét is. A városközpont a kis tereivel, kanyargós utcácskáival 1979 óta a Világörökség része, a Kotori-öböllel együtt. Az Adriai tenger partján vezető út szebbnél szebb üdülőhelyeken visz keresztül. Az utazó úgy látja mintha a hegyek széttörtek volna és engedték volna, hogy a tenger közéjük folyjon. Ez a legdélebbi fjord Európában. A part menti keskeny úton buszozva a magas hegyeket csodálhatjuk meg, a hegyek megvédik a tengerpartot a hűvös hegyi klímától. Ez miatt a vidék igazi mediterrán hangulatot sugall, agavé, pálma, mimóza, leander, kivi, gránátalma, gyógynövények. Míg a hegyek csúcsain hó van, lent a völgyben virágoznak a rózsák.
Délután visszatérünk Horvátországba. Dubrovnik a térség műemlékekben egyik leggazdagabb városa (Óváros, Székesegyház, Ferences kolostor, Patika múzeum, Pile kapu). A látnivalók sokasága mellett egyedülálló programja a városnak a „bástyajárás”, melynek során gyönyörű panoráma nyílik az óvárosra, az erődrendszerre, s a környező szigetekre.
Visszatérünk a boszniai tengerparton lévő szálláshelyünkre, fakultatív vacsora.

4.nap: Makarska - Trogir - Sibenik

Reggeli után elhagyjuk a szálláshelyünket, Ma három hamisítatlan dalmát városban teszünk látogatást. Makarska a nevét viselő riviéra központja. Városnézés: kikötő, Szt.Márk templom, a piactér, Ferencesek temploma és kolostor (ma Kagylómúzeum). Kirándulást teszünk Trogirba, melynek óvárosa a Világörökség része. A város mai arculatát a velencei fennhatóság alatt nyerte el, mészkő épületei, szűk sikátorai, megkapó szépségű reneszánsz palotái mind ezt a kort idézik. A napot Sibenikben zárjuk. Látványossága az óváros, a Szent Jakab Székesegyház, valamint város fölé emelkedő Szt. Anna-erőd. Elfoglaljuk a közelben található szállásunkat, fakultatív vacsora.

5. nap: Krka Nemzeti Park

Reggelit követően elhagyjuk a szállásunkat. Néhány órás látogatást teszünk a Krka Nemzeti parkban. A Krka Nemzeti Park fő látványossága a nagy vízesés, a Skradinski buk. A nagy vízesés több kisebb-nagyobb vízesésből áll. A Skradinski buk 400 méter hosszú és 100 méter széles területet foglal magában. Itt 17 vízesés található. A vízesés legmagasabb és legalacsonyabb pontja között 48 méter szintkülönbség van. Ez Európa egyik legszebb mészkő vízesése. Átlagos áramlási sebessége 43 m3 télen, 18 m3 nyáron. Érdemes fürdőruhával érkezni, mert itt a nagy vízesés medencéjében fürdeni is lehet. A vízeséstől a kis hídon továbbhaladva egy néprajzi kiállításhoz érkezünk. Itt működõ malmot, kukoricaőrlőt, mosókosarat és szövőszéket találunk, ehetünk a helyi bisztróban és begyűjthetünk néhány Krka-i szuvenírt. 
Indulás hazafelé, utazás pihenőkkel, késő esti érkezés a kiindulási helyre.

A szállásról:

Középkategóriájú szállodákban

Az elhelyezésről:

Kétágyas, fürdőszobás szobákban

Az ellátásról:

Reggeli (vacsora felár ellenében)

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Dalmáciai körutazás montenegroi kitérővel

Dalmáciai körutazás montenegroi kitérővel

Horvátország, Dubrovnik

Útazonosító: 13845

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Dalmáciai körutazás montenegroi kitérővel

Dalmáciai körutazás montenegroi kitérővel

Horvátország, Dubrovnik

Útazonosító: 13845

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!