Baltikum és Szentpétervár

Legjobb ár: 0 Ft/fő-től Utazás időpontja: -

Tartson velünk a Baltikum és Szentpétervár utazásra! A kiutazás történik, . Az utazás időtartama nap nonstop utazással. Az utazás legjobb alapára 0 Ft/fő.

Kívánságlistára teszem

Tévedjünk bárhová a Baltikumban mindenhol az élő történelembe botlunk. Itt aratott dicső győzelmet XII. Károly svéd király Nagy Péter cár felett, ezeken a földeken torpant meg Napoleon legyőzhetetlen hada... Ezen győzelmeket és vereségeket híven őrzik a környező várak, kastélyok és a történelmi városok...

Az utazásról:

Bp. – Bécs – Vilnius és vissza Szentpétervár – Bécs – Bp. útvonalon repülővel.
A körutazáson légkondicionált autóbuszokkal.

 

Program:

1. nap: Budapest – Vilnius

Reggel elutazás Vilniusba. Délután ismerkedés a litván fővárossal. VILNIUS két folyó, a Neris és a Vilnelen találkozásánál épült fel. Városnézés: Szt. Sztaniszláv Székesegyház a harang-toronnyal, a Szt. Anna templom, a régi egyetemi udvarok (a vilniusi egyetemet 1579-ben Báthory István alapította) és a barokk Péter Pál templom stb. Szállás Vilniusban.

2. nap: Trakai – Rundalé – Riga (kb. 350 km)

Délelőtt kirándulás TRAKAI-ba a szigetvárosba Látogatás az impozáns gótikus vízivárban. Vilnius alapítása előtt Trakai volt a litván nagyfejedelemség székhelye. Továbbutazás a Keresztek-hegyéhez, amely az ország egyik legfontosabb nemzeti zarándokhelye. Rövid pihenő RUNDALÉ-ban, ahol Lettország egyik legszebb kastélya található. (Szentpétervár Téli Palotájára hasonlít). Szállás Rigában.

3. nap: Riga – Tallinn (kb. 350 km)

Délelőtt ismerkedés a lett fővárossal, RIGÁ-val. Gyalogos városnéző séta a gótikus jellegű történelmi városmagban: a Feketefejes ház, a Péter templom (kívülről), az un. Macskás ház és a Három fivér házcsoport, a Jakab-templom, a városfalak stb. Délután továbbutazás a Gauja Nemzeti Parkban található Turaida várához. Ezt a vidéket „Lettország Svájcaként” is nevezik. Továbbutazás Tallinnba. Szállás.

4. nap. Tallinn

Egész napos városnézés a turistáktól nyüzsgő észt fővárosban, TALLINN-ban: óváros, Dóm, Pravoszláv Székesegyház, Városháza, Európa egyik legrégibb patikája, a Katalin negyed, Olimpiai negyed stb. Délután szabadidő. Szállás Tallinnban.

5. nap: Tallinn – Szentpétervár (kb. 400 km)

Reggeli után utazás Narvan keresztül Szentpétervárra. Nagy Péter cár Narvánál szenvedett vereséget XII. Károly svéd királytól, melynek tanulságát levonva kezdett fejlesztéshez és a róla elnevezett város alapításához. Szállás Szentpéterváron.

6. nap: Szentpétervár

Reggeli után városnézés SZENTPÉTERVÁR-on, „Észak Velencéjében”: Névai sugárút, Vasziljevszkij-sziget, a Rostrum oszlopok, az Izsák Székesegyház megtekintése stb. Látogatás az Ermitázsban. A világhírű képzőművészeti gyűjtemény megtekintése magyarul beszélő idegenvezető kalauzolásával történik. Szállás.

7. nap: Szentpétervár

Délelőtt kirándulás Péter cár Nyári Palotájához PETRODVOREC-be, ahol a világhírű park a szökőkutakkal, azok vízijátékai szerepelnek programunkban. Délután látogatás a Péter-Pál Erődben és a Székesegyház megtekintése, Auróra cirkáló stb. Szállás Szentpéterváron.

8. nap: Szentpétervár – Budapest

Reggeli után utazás PUSKIN-ba. Látogatás Katalin cárnő Nyári Palotájában. Itt látható a híres Borostyánszoba, melyet a város 300 éves jubileuma alkalmából 2003-ra újítottak fel. Transzfer a repülőtérre, hazautazás. Érkezés az esti órákban.

A szállásról:

*** szállodák

Az elhelyezésről:

2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobákban.

Az ellátásról:

Reggeli vagy félpnazió az Ön választása szerint.

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Küldés e-mailben
Baltikum és Szentpétervár

Baltikum és Szentpétervár

Litvánia, Vilnius

Útazonosító: 1279

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használtad szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Baltikum és Szentpétervár

Baltikum és Szentpétervár

Litvánia, Vilnius

Útazonosító: 1279

Az ajánlatkérésedet továbbította a rendszer kollégáinkhoz!