Találatok szűrése (2)
Szabadszavas
Ár szerint
Dátum szerint (Indulási időpontok)
Utazás módja
Programhossz
Szálláskategória
Ellátás
Utazás típusa
Lista nézet Táblázatos nézet

Bhután Dél-Ázsiában, a Himalájától keletre húzódik nem túl nagy, nagyjából fél magyarországnyi területen. Az ország Tibet felőli részén 7000 méter feletti csúcsok magasodnak, fővárosa Timpu 2300 méteres magasságban fekszik, és az alacsonynak számító dombságok is 1500 méterrel a tengerszint felett terülnek el. Bhután tehát amennyire kicsi, annyira változatos ország.

Bhután sokáig a külvilágtól elzártan működött, az demokráciát és a világ felé nyitást Dzsigme Szingje Vangcsuk királynak köszönheti, teljes szuverenitását - továbbra is alkotmányos monarchiaként működve - pedig csak 2007-ben érte el. Ennek is köszönhető, hogy Bhután a mai napig egy misztikus, titkokkal övezett, rendkívül izgalmas uticélnek számít. Ezt erősíti az is, hogy az ország a buddhizmus egyik központja, Bhutánban mindent átjár a mély hithűség és a sokszor szigorú tradíciókhoz való ragaszkodás. 

Ezek a tradíciók mindenhol szembetűnnek, kis túlzással az egész ország olyan, mint máshol egy óváros vagy egy skanzen. A régi épületek, a gyönyörű természeti környezet, és a különös aurájú buddhista kolostorok egyfajta alaphangulatot kölcsönöznek Bhutánnak. Ez utóbbiak közül is kiemelkedik a Taktsang Pelphug (más néven Tigrisfészek) templom-komplexum, ami az ország legfőbb látványossága.

 

Időjárás

Bhután éghajlatát nagyban meghatározza az egyes térségek tengerszint feletti magassága. Az ország nagyobb részében szeptembertől májusig kellemesen meleg az idő, éjszaka azonban jelentősen visszaesik a hőmérséklet. A Himalája magas hegyei közt sarkvidékire emlékeztető magashegyi éghajlat uralkodik örök hóval, a déli részeken az éghajlat azonban szubtrópusi jellegű. Nyáron nagy eséllyel lehet monszunra számítani.

 

Beutazás

Az országba utazás napi 200 USD (fő szezonban 250 USD) turisztikai díj befizetése mellett lehetséges, mely magában foglalja a szállás, utazás, étkezés és helyi kísérő költségeit. Egyéni utazás is kizárólag helyi utazási irodával, állandó kísérettel lehetséges, melynek különdíja a turisztika díjhoz hozzáadódik (kb. napi 35-40 USD). Az ország egyes részeire csak előzetes engedély birtokában lehet ellátogatni, melyet a helyi utazási ügynök szerez be.

 

Diplomáciai képviselet

Magyarország és a Bhutáni Királyság között nincs diplomáciai és konzuli kapcsolat, így magyar külképviselet nem működik az országban; egyetlen európai uniós tagországnak sincs ilyen képviselete. 

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!